Sången som läkande kraft

Sången som läkande kraft

För några år sedan hände det som inte fick hända. Trots att jag själv jobbar med stresshantering hade jag kört för hårt och blivit rejält vidbränd! Jag hade tappat balansen och var trött, ända in i märgen.

Det var en tuff insikt och ännu tuffare var det att erkänna för omvärlden att JAG inte mådde bra. Jag skämdes. Jag var rädd för att människor inte skulle känna tillit till mig och min kompetens när jag “inte ens” kunnat hjälpa mig själv. Jag som yogade varje morgon och kunde så mycket om stress. Och ja, jag hade lagt till bra saker, men  jag behövde också lära mig att ta bort saker, skära ner på antalet jobbtimmar, på tempot och inte minst sänka kraven och jag behövde börja göra det jag mår bra av!

Jag pausade allt, jag började säga “jag kan/vill inte” men även, “JA, jag vill”! Och jag visste vad jag ville, jag ville sjunga igen! Till en början var rösten skör, precis som jag, men jag dolde inget. Varje ton var äkta och ledde framåt mot läkning. Nu har vi vuxit tillsammans, min röst och jag, och idag är vi starka, men allt jag är finns här i min röst och idag är jag stolt och tacksam! Inte bara över styrkan utan också över det sköra, det svaga och det finstämda.

Det är jag, det är livets dynamik, det är livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *