Performence Lectures

Performance Lectures är en relativt ny genre som kommunicerar kunskap och vetenskap med hjälp av scenkonst, i detta fall via sång och musik. Genren som gjort succé runt omkring i Europa har nu gjort sitt intåg i Sverige bl.a. via Dramatens uppsättningar. Det är nu en glädje att kunna erbjuda detta unika koncept till företag och organisationer som inte enbart vill arbeta med intellektet utan även förstår värdet av att involvera hjärta och känsla.

Hur går det till?
Genom att varva korta föreläsningsdelar med musik och sånger som genom sitt innehåll direkt knyter an till föreläsningsdelen skapas en unik möjlighet till egen reflektion och samverkan mellan intellekt och känsla. Då alla beslut fattas i en kombination mellan intellekt och känsla är det av stor vikt att båda får aktiveras i situationer där ny kunskap ska internaliseras och i situationer där motivation vill väckas för förändring.

Teman
Välj ett tema från tidigare föreställningar eller skräddarsy det perfekta temat för ert evenemang. Expertområden är: Hållbarhet, stress, kommunikation, beteende och relationer, ledarskap och självledarskap, samarbete, entreprenörskap, personlig utveckling och Mindfulness.

Exempel på teman som framförts är:

  • Att hålla ihop – Hållbarhet för människa, grupp och organisation
  • Stressade hjärnor – vad händer vid stress och hur kan jag hantera det?
  • Om känslor – varför är känslan viktig, hur kan vi använda den i arbetslivet?
  • PAUS – om återhämtning och balans mellan aktivitet och vila

Förslag på teman som kan skräddarsys för specifika event kan vara ”kommunikation under press”, ”led med hjärtat” eller någon av företagets unika värderingar som tex. engagemang, arbetsglädje m.m. Ett tema kan även vara en vision eller en förändring som vill kommuniceras till organisationen med både hjärna och hjärta.

När passar en Performance Lecture
En Performance Lecture ersätter en traditionell föreläsning på affärsplaneringen, utbildningsdagen eller frukosteventet och är även en given punkt på agendan vid företagsevent som tex kick-off, kundevent, chefs- och medarbetaraktiviteter eller en företagsfest där man vill kombinera underhållning med ett budskap.

Om föreläsare och musiker
Föreställningarna framförs av Johanna Palmqvist som talare och sångerska och ofta med konsertpianisten och ackompanjatören Johan Westre på piano eller flygel. Musiker kan variera beroende på evenemang och önskemål och kan utökas till ett fullt band vid större event.

Johanna Palmqvist är beteendevetare och en erfaren föreläsare och sångerska som under många år haft scenen som arbetsplats. Med erfarenhet från bl.a. HR, ekonomi, ledarskap och entreprenörskap rör hon sig med enkelhet mellan det organisatoriska och det individuella perspektivet. Skratt blandas med allvar och tal och sång vävs ihop till en helhet där hennes stora engagemang för hållbara människor och organisationer alltid löper som en röd tråd. Genom sina musikstudier på Musikhögskolan i Stockholm har hon lagt en bred musikalisk grund och i en Performance Lecture  hör vi henne växla mellan varierande genres som soul, jazz, musikal och klassisk sång.

Johanna är förutom beteendevetare och sångerska även utbildad Mindfulnessinstruktör, Medicinsk Yogainstruktör, rehabkoordinator, certifierad kommunikationskonsult, HRV-tränare och expert på området stress och stressrelaterad ohälsa.

Sagt om Johannas Performance Lectures
”Vet ingen annan som kan kombinera föreläsningar om personlig utveckling och hållbart självledarskap med sång och musik framförda på ett så sinnligt sätt att de både fångar och förstärker insikter, budskap och utveckling. Du är grym!” – Jessica

 ”Ditt koncept att blanda härlig sång med tankeväckande och kloka ord är så himla bra! Tack också till ”din” fantastiska pianist (som också är låtskrivare) Johan Westre. Vilket team ni är! Gårdagens karamell kommer jag och mina vänner att suga på länge.” – Meta