Johannas blogg

Jag har drömt om att ha min egen blogg i många år och ännu längre har jag drömt om arbeta med musik och att SJUNGA! Inte bara som en del av ett större sammanhang, som körsångerska eller solist i en kör, utan att verkligen jobba med musik och nu äntligen är det inte längre en dröm utan verklighet!

För 20 år sedan pluggade jag musik på Musikhögskolan i Stockholm och drömde om en framtid som sångerska och sångpedagog. Men drömmen blev snarast en mardröm när jag uppslukades av prestationsångest, nervositet och problem med rösten. Jag hoppade av studierna och tog en annan väg. Längtan att förmedla något av värde och att göra skillnad har dock alltid funnits med samt glädjen av att sjunga som blandats med nervositet och prestationskrav. Jag har dock alltid vetat att jag ÄLSKAR att sjunga. När jag gör det känner jag mig hel och när jag inte får ur mig det jag vill av rädsla för vad andra ska tycka eller för att mina egna krav stoppar mig, så har jag känt mig både frustrerad och ledsen.

Jag blev beteendevetare och har genom åren arbetat på många olika sätt med människor för att ge dem förutsättningar att växa och utvecklas till de fantastiska personer de är. Jag har jobbat HR-ansvarig, chef och VD och föreläsare, och har de senaste åren arbetat och arbetar fortfarande delvis som entreprenör och grundare till Inspirandrum., ett företag för hållbara människor. Jag brinner för att människor ska få vara sig själva och komma till sin rätt. Att de får förutsättningar för att hålla hela livet. Att inte stressen över att duga och räcka till ska tära så mycket att man blir drabbas av utmattning, depression och ångest. Jag har varit där själv och jag kommit ut på andra sidan, men det gäller att vara vaksam då det är så lätt att falla in i gamla mönster.

Om allt detta kommer min blogg att handla. Om glädjen att sjunga, om frustrationen när det inte funkar, om stress och återhämtning, om sångteknik, om högt och lågt och inte minst om vanliga livet som är det som pågår hela tiden.

Jag ser enormt mycket fram emot att skriva i denna blogg och hoppas att någon kommer att få inspiration till att ta ett steg närmre mot att blomma ut i den vackra skapelse hen är!

Det är DITT liv och MITT liv, det är inte oss det är fel på när det skaver, det är faktumet att man inte är på rätt plats.

Med värme!

Johanna