Känslor inför en föreställning om känslor

Känslor inför en föreställning om känslor

Idag är det lördag, solen lyser och på tisdag är det dags för min föreställning om känslor! Eftersom den handlar just om känslor så tänker jag att det är dags att på riktigt känna efter vad jag känner inför föreställningen.

Jag inser att jag känner många olika saker!

Förväntan, lust och glädje och en sjukt stor lycka över att få sjunga och att det kommer människor som vill lyssna! Samtidigt såklart spänning och en liten känsla av stress att jag kanske borde ha förberett mig ännu mer. Jag lovar mig själv att aldrig förneka de känslor som dyker upp utan snarare möta dem, acceptera och iaktta vad de vill säga mig.

Ok, om jag då möter den här känslan av stress, vad vill den säga mig? Vad är dess intention? Jag tror nämligen att bakom alla känslor finns en god intention till varför just den dyker upp. I det här fallet handlar den goda intentionen om att jag är ambitiös och alltid vill göra mitt bästa och att jag verkligen vill att de som kommer ska få uppleva något speciellt! Men, känslan handlar också om mitt ego som vill bli uppmärksammat och prestera för att andra ska tycka om mig och om att jag kanske inte är tillräckligt bra i andras ögon. Tänk om någon blir besviken, tänk om jag inte klarar att ta den där höga tonen… Är det något fel med det då? Nja, det jag känner är att jag vill göra denna föreställning för att jag älskar att sjunga och för att jag vill förmedla något jag brinner för och när jag börjar fokusera på vad andra tycker och tänker då flyttar sig fokus ifrån det JAG vill och till de runtomkring mig vilket gör att jag inte kan vara 100% närvarande i det jag gör och i mig själv. Det är för mig anledningen till att jag väljer att lägga fokus på de känslor som har med mig själv att göra och inte med andra. När jag där, i min kropp, (istället för i mina tankar), och verkligen går in i varje text i varje låt och känner det som den förmedlar till mig just då, så glömmer jag prestation och vad andra tycker och tänker. Och då, först då, kan jag på riktigt vara helt i det jag gör, i kroppen, i rösten och i känslan. Då är det flow och då kan det beröra!

Därför ska jag, idag, gå igenom varje text och känna efter vad den säger mig och sångteknik och andning ska jag låta komma i andra hand. Att sjunga är det absolut bästa jag vet och det gör mig lycklig! Så länge den känslan får komma i första rummet så kommer allt annat att ordna sig också

Till er som kommer, tack för att ni ger mig möjlighet att få göra detta! Till er som inte har möjlighet denna gång, jag hoppas att vi ses vid ett annat tillfälle!

Love

Johanna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *