Att sjunga för nära och kära

Att sjunga för nära och kära

I tisdags hade jag min andra föreställning om känslor, “Ett vernissage i känslans galleri”. Det var underbart!

Det är väldigt speciellt att sjunga för en mindre publik där många av dem som lyssnar är vänner, familj och kollegor. Att stå där och sjunga “Youv’e got a friend” och titta alla vänner i ögonen och känna att jag menar varje ord, gör att jag blir påverkad själv av känslorna och får gråt i halsen. Det är en konst att både släppa fram känslorna, men att inte bli överväldigad av dem.

Syftet med de här föreställningarna om känslor är ju precis detta, att låta känslorna komma fram, att acceptera att de är där och inte försöka trycka undan eller kontrollera dem då de jobbiga känslorna har en förmåga att växa i stället för att klinga av som de gör när de får finnas “i fred”.

En person i publiken sa efteråt: “Det är så speciellt att komma hit med huvudet fullt av tankar och upplevelser från dagen och att bara få sjunka ner på stolen, lyssna på texterna och musiken och plötsligt inse att nu sitter jag här och reflekterar över saker som är viktiga för mig. Det är som att komma in i ett annat “mood”.

Jag kan bara hålla med! Hela dagen innan konserten hade jag en kraftig huvudvärk och även när jag gick in i konsertlokalen men så fort jag började sjunga så glömde jag smärtan och kom inte att tänka på den förrän konserten var klar! Musiken fullständigt uppslukar mig och fokus hamnar någon helt annanstans än på mig själv och det är både härlig och nyttigt. Nu längtar jag bara tills jag får sjunga igen! Jag är så himla glad att det kommer människor och lyssnar så att jag får göra detta. Nu hoppas jag bara att det finns några till som vill så att det går att fylla lokalen även den 7:e november.

Hoppas, hoppas!

Med värme

Johanna

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *