Sångklubben

Sångklubben

Jag bara måste få berätta om sångklubben! Jag har precis varit där idag och det är så fantastiskt roligt och utvecklande! Jag fick höra talas om den för ca 2 år sedan av en kvinna jag träffat på en nätverksträff. Hon berättade att hon var med i en sångklubb och jag blev förstås genast nyfiken, vad är en sångklubb? Hon berättade och jag insåg genast att jag inte alls var redo för detta, men jag la det på minnet och ett år senare var jag redo att prova. 

Sångklubben består av ca 20 personer som träffas ca 1 söndag per månad, ja inte alla 20 utan max 8 av dessa. Vi framför 2 sånger var och kompas av en riktigt grym pianist, Johan Westre (på en Steinwayflygel). Så blir vi coachade av Maria Bazcynski, ja som en Masterclass men jag tycker att sångklubb låter mycket trevligare:-) Dessutom är det verkligen som en klubb, vi träffas och babblar och tar ett glas vin och så sjunger vi.

Men gissa om jag var nervös första gången! Sångklubben håller till i Skeppar Karls Salong, där jag numer jobbar en dag i veckan och det är en liten intim lokal där varenda liten harkling hörs. Jag hade funderat länge innan jag bestämde vilka två sånger jag skulle sjunga och om jag inte minns fel var det en Lisa Nilsson låt, långsamt och kanske Stevie Wonders Don´t you worry ’bout a thing. Å vad läskigt det var! Maria tyckte jag hade en underbar röst, men problemet var att de inte hörde mig:-))

Jag fick låtsas att jag stod i ett glasrör och ta i så att jag skulle spräcka det med rösten, jag fick göra armhävningar och sjunga samtidigt och jag fick sjunga lutad mot väggen för att kunna slappna av. Jag och sen dess har jag gjort det mesta alltifrån att leka elefant när jag sjunger till att på riktigt “fulsjunga”. Maria har en otrolig förmåga att utan att nämna teknik ändå få oss dit hon vill genom att gå bakvägen via liknelser, föreställningar, och målande beskrivningar. Hon är alltid lika engagerad och även om hon är tuff ibland så har jag aldrig fått så många komplimanger från någon, någonsin!

Idag sjöng jag Where I want to be från Chess och Non so piu ur Figaros bröllop och jäklar vad jag fick stå på:-)) Inte var det alltid vackert, men det var mycket känsla och nu är det bara att fortsätta där jag slutade idag. Sångklubben tillsammans med de sånglektioner jag tar för Maria är det som har tagit mig hit där jag är idag och som kommer att fortsätta att utveckla mig och helt ärligt….Jag kan inte vänta!

Kram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *